Alles over praktijklessen

Een rijles duurt 60 minuten, je kunt er ook voor kiezen om 90 of 120 minuten te rijden. Onze rijlessen zijn altijd 1 op 1, je hoeft dus niemand op te halen of naar huis te brengen gedurende jouw rijles.

Wanneer je begint met rijlessen heb je een aantal keuzes, namelijk:

  • Je kunt losse lessen volgen en per les betalen
  • Je kunt rijden op een 10-rittenkaart;
  • Je kunt voor een pakket kiezen

Losse lessen

Wanneer je de keuze maakt voor losse rijlessen, betaal je per rijles. Gezamenlijk met de instructeur wordt er dan per keer bepaald, wanneer, hoe laat en hoe vaak je per week rijles volgt.


10-RITTENKAART

Je kunt ook de keuze maken voor een 10-rittenkaart. Dit heeft een vaste waarde en kost € 490,-. Je krijgt voor dit bedrag een kaart waarop je 10 lesuren kunt rijden. Je bent met de 10-rittenkaart, zeker ook flexibel qua keuze voor rijlessen van 60, 90 of 120 minuten.


RIJLESPAKKET

Met de keuze voor een rijlespakket kunt u kiezen uit 3 verschillende pakketten. De pakketten bestaan uit 35, 40 of 45 lessen. Het is raadzaam om eerst een intake les te nemen. Dit is een les van 90 minuten waarbij de instructeur kijkt welk pakket voor jou de beste keuze is. In een pakket zitten de rijlessen, maar ook direct een tussentijdse toets en het eerste rijexamen.


Wat kun je verwachten van een Tussentijdse toets
De tussentijdse toets lijkt veel op een echt praktijkexamen. Een examinator van het CBR toetst wat je niveau op dat moment is. Na afloop krijg je een advies mee. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je een echt praktijkexamen gaat afnemen.

Je kunt bij een tussentijdse toets ook vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen.

Het praktijkexamen
Wanneer je klaar bent met jouw rijopleiding ga je een praktijkexamen doen. Op het examen moet je laten zien dat je veilig en zelfstandig kunt rijden en dat je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

2toDrive
Je mag beginnen met het volgen van autorijlessen wanneer je 16,5 jaar oud bent. Vanaf je 17e jaar mag je praktijkexamen doen. Wanneer je dan slaagt mag je tot je 18e jaar alleen autorijden met een begeleider die op jouw begeleiderspas staat vermeld. Vanaf je 18e jaar, mag je zelfstandig met een auto aan het verkeer deelnemen.

× Neem contact op